Joonas Lyytinen Liikettä Helsinkiin!

Pelastakaa Aleppo

  • Pelastakaa Aleppo
  • Pelastakaa Aleppo

Siinä ne olivat peräjälkeen Twitter-feedissä. Syyrian Valkoisten kypärien epätoivoinen vetoomus maailmalle Itä-Aleppossa loukussa olevien 100000 siviilin puolesta: "We can't believe the world's most powerful countries can't get 100.000 civilians to safety that is 4 KM away! " . 

..ja sitten MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan päivitys:

 

"Talous kääntynyt positiiviseksi Suomen pankin sai julistaa taantuman jääneen taakse. Tämä on kärkijuttu ja riemun päivä! yes laugh"

Kaava toistuu kerta toisensa jälkeen. Maailma katsoo parhaimmillaan voimattomana ja pahimmillaan välinpitämättömänä vieressä, kun siviilejä teurastetaan sadoittain tai tuhansittain. Bangladesh, Sabra ja Shatila, Srebrenica, Ruanda, Darfur. Pääuutiseksikin nousee se, että Suomen pankki on nostanut bruttokansantuotteen kasvuennustetta seuraaville vuosille 0,2 prosenttiyksikköä. Ei käynnissä oleva ”inhimillisyyden täydellinen luhistuminen” vajaan 4000 kilometrin päässä.

Yhdistyneet kansakunnat on voimaton, koska Venäjän federaatiolla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa.  Ainoa joka tilanteessa jossain määrin voisi toimia on Euroopan unioni. Sen tulisikin välittömästi ryhtyä painostamaan kaikin käytössä olevin keinoin Venäjää ryhtymään toimenpiteisiin siviilien turvallisuuden takaamiseksi. Ulkoministeri Soinin on oltava tässä aloitteellinen.

Vaikka emme voi kuin katsoa vierestä, emme saa unohtaa. Kun pöly Syyriassa on laskeutunut, kapinalliset kukistettu ja Assad varmistanut hallintonsa jatkumisen – kuten nyt ennen pitkää näyttää käyvän – ei tilanne saa palata normaaliksi ja rikokset ihmisyyttä vastaan tulla lakaistuksi maton alle.  Assad on saatava ennemmin tai myöhemmin Haagin sotarikostuomioistuimen eteen vastaamaan teoistaan.  Vaikka se, minkä ei enää koskaan pitänyt tapahtua tapahtuu taas, voimme edes kantaa vastuun siitä, ettei ne teot enää koskaan jää rankaisematta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Itse olen käsittänyt että siviilit ovat turvassa hallituksen alueilla ja sen takia he sinne rynnivätkin. ISIS käyttää heitä ihmiskilpinä ja kapinalliset uhkailevat ja pelottelevat.

Sotaoikeudenkäynti olisi ihan paikallaan, mutta ensin pitäisi mielestäni antaa hallituksen voittaa.

Käyttäjän joonasl kuva
Joonas Lyytinen

Itä-Aleppossa ei ole, eikä ole missään vaiheessa ollut ISIS-joukkoja.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, ovat vain kaupungin itäpuolella. Kaupungissa sen sijaan on Al-Nusraa ja muita kullannuppuja. Mistäs poppoosta ne erosivatkaan vasta heinäkuussa?

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Onhan se surullista kun kapinalliset ja heidän mukanaan inhimillisyys katosi Alepposta.

Väärin vapautettu ( paitsi paikallisten mielestä).

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Juu ja kapinallisethan kertoivat että hallituksen joukot myös polttavat ihmisiä.

Toimituksen poiminnat